استهلال ماه شوال
بسم الله الرحمن الرحیم
با اهدا سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در ماه مبارک رمضان و تبریک پیشاپیش عید سعید فطر.
در ارتباط با راههای ثابت شدن اول ماه و در باب حجیت شرعی محاسبات علمی منجمین نظرات متفاوتی بین علما و مراجع تقلید وجود دارد. در ارتباط با حکم استهلال می توانید به وب سایت مرجع تقلید خود (اینجا) مراجعه و نظر فقهی ایشان را جویا شوید.
لازم به ذکر است که نظر بعضی از مراجع تقلید مبنی بر این است که اگر بر اساس محاسبات علمی دقیق کسی اطمینان پیدا کند که ماه قابل رؤیت می باشد لکن غبار و ابر و غیر آنها مانع رؤیت شده باشند باید به اطمینانش عمل کند و در حکم رؤیت هلال است.
همچنین معدودی از فقها را نظر بر اینست که اگر ماه نو در هر کجای کره زمین دیده شود برای کلیه کشورها روز بعد عید خواهد بود ولی برخی اشتراک در شب را در مناطق مختلف شرط میدانند بدین معنی که اگر ماه در قسمتی از یک سرزمین دیده شد که در شب مشترک هستند برای انها که رویت نکرده اند و در قسمتی از شب مشترک هستند نیز عید است. اما اکثریت اختلاف افق را شرط میدانند بدین معنی که اگر دو منطقه که اوقات شرعی تقریبا مشترکی دارند اگر ماه در یک منطقه دیده شود و در دیگری دیده نشود در هر دو منطقه عید است. در هر حال عزیزان برای تعیین تکلیف خود بایستی نظر مرجع تقلید خود را بدانند.
از آنجایی که امکان اختلاف افق در استرالیا با ایران و یا دیگر کشور های اسلامی وجود دارد و امسال ماه نو بر اساس نقشه های موجود در بسیاری از کشورها در عصر روز شنبه قابل رویت خواهد بود ولی در برخی نقاط قابل رویت نیست لذا دوستان و مومنین عزیز خوبست که از وضعیت ماه در محل اقامت خود، استرالیا، آگاهی داشته باشند. بدین منظور برخی از این منابع را ذکر میکنیم. در صورت تمایل و آگاهی از وضعیت ماه و خورشید به صورت زنده در ملبورن می توانید به اینجا مراجعه کنید. در این وب سایت وضعیت کنونی ماه و خورشید بر پایه محاسبات قوی قابل مشاهده است. همچنین در وب سایت دیگر تحت عنوان “پروژه رؤیت هلال ماه اسلامی” اطلاعات خوب و جامع در ارتباط با محاسبات نجومی هلال ماه و آغاز ماه قمری وجود دارد. یکی دیگر از منابع در جهت مشاهده زنده هلال ماه و آگاهی از امکان و احتمال مشاهده هلال ماه در شروع هر ماه، این وب سایت می باشد.
با توجه به محاسبه وضعیت رویت ماه شوال امسال در نمودار فوق، امکان رویت هلال ماه با چشم غیر مسلح در غروب روز شنبه 23 می 2020 در استرالیا و ملبورن وجود ندارد و لی در استرالیای غربی، مرکزی و شمال و شمال شرق تنها با چشم مسلح قابل رویت خواهد بود. هر چند بر اساس این منبع در ایالتهای ویکتوریا و نیوساوث ویلز ماه حتی با چشم مسلح نیز قابل رویت نخواهد بود.
همچنین قابل ذکر است به احتمال بسیار قوی در ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی که هلال ماه در غروب روز شنبه قابل رویت است روز یکشنبه را عید فطر اعلام نمایند.
با توجه به نمودار فوق هلال ماه شوال در تمام نقاط دنیا در غروب روز یکشنبه 24 می 2020 به روشنی قابل رویت است و در ملبورن و سیدنی و کانبرا روز عید میتواند روز دوشنبه 25 می 2020 باشد.
قابل بذکر است این اطلاعات صرفا، شواهد و دلایل را به شما دوستان منتقل می کند و هیچ قطعیتی را برای روز اول اعلام نمی دارد. شما همچنین از گزارشاتی که در این صفحه از کشورهای مختلف در مورد استهلال ماه مخابره می شود می توانید استفاده نمایید.
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما امسال نماز عید درمحل بنیاد توحید برگزار نخواهد شد.
اگر دوستان عزیز نظر و یا سوالی در این ارتباط دارند می توانند با ایمیل [email protected] مکاتبه نمایند.
پیروز و پایدار باشید
بنیاد توحید